ismm Lyrics
Societatea de masa: societatile moderne in care formele traditionale de asociere precum comunitatea, clasa, etnicitatea si religia au decazut si in care predomina formele de organizare la scara larga, birocratizate si marcate de relatii impersonale. Populatia este o masa nediferentiata, rupta de radacinile ei comunitare, de traditie si de moralitatea arhaica, incapabila sa aiba gusturi culturale elevate sau clarviziune politica. Este usor manipulabila.
Cultura de masa: decaderea culturii clasice in contactul cu masele, cu noile tehnologii si cu lumea afacerilor. O cultura unificatoare, care anihileaza celelalte forme de cultura si le inlocuieste, dictatorial, cu un surogat, alcatuit din elemente facile si vandabile luate din alte forme de creatie culturala. Se caracterizeaza prin generalizarea modului industrial de producere a bunurilor culturale, standardizarea produselor, cresterea distantei sociale dintre creatorii de bunuri culturale si publicul respectiv, inlocuirea criteriilor estetice de valorizare prin criterii economice, simplificarea continuturilor si eliminarea dimensiunii intelectuale in favoarea atributelor efective.
Comunicarea de masa: este orientata catre audiente largi, eterogene, care nu sunt cunoscute de catre comunicator; mesajele sunt transmise in mod public si sunt calculate astfel incat sa ajunga repede la public, uneori chiar simultan. Se adreseaza unor audiente relative mari, eterogene si anonime, care nu au decat posibilitati limitate de feedback. Este practica si produsul care ofera divertisment si informatii unei audiente formate din persoane necunoscute. Aceste continuturi, transmise pe suporturi tiparite, sonore si audiovizuale, au statutul unor marfuri, care sunt produse industrial, cu ajutorul unor tehnologii complexe, sunt regularizate de stat si finantate de firme particulare. Aceste continuturi sunt consumate in mod personal, privat, de catre publicul lor.
Mass-media: mass = masa de consumatori ai formelor culturale; media = suporturile pe care sunt fixate mesajele. Media se poate referi simultan la mai multe lururi: o tehnica sau un ansamblu de tehnici de producere a mesajelor si de fabricare a unor suporturi manevrabile, ceea ce implica un anume timp de transport; transmitere instantanee a mesajelor printr-un canal anume catre un terminal; ansamblul mesajelor create cu ajutorul acestei tehnici; ansamblul organizatiilor care produc sau trateaza aceste mesaje. Autorii dictionarului mass-media sustin ca "media" se refera simultan la o tehnica anume, la un mod de folosire a acestei tehnici, la un public determinat, la institutiile specifice si la anumite genuri sau forme de exprimare.
Industriile culturale: declanseaza un proces de simplificare a culturii majore pentru a o face accesibila maselor semi-educate, pentru a le atrage si a le convinge sa c__pere asemenea produse distractive si ieftine; in acest proces sunt privilegiate divertismentul si consumul facil, evaziunea in imaginar, dorinta de schimbare permanenta a unor bunuri materiale perisabile si ieftine cu altele, la fel de perisabile in scopul crearii sentimentului de bunastare si acces liber la cultura. Criteriul suprem de judecata nu mai este valoarea estetica, ci valoarea comerciala (profitul).
Spatiul public: se situeaza intre spatiul privat si spatiul etatizat.
Opinia publica: un ansamblu de atitudini exprimate de un numar semnificativ de indivizi, in legatura cu o problema de importanta generala; o manifestare a mentalitatii colective, distincta de vointa populara, de publicul insusi si de mase; expresia unei atitudini a unui grup sau a majoritatii populatiei, referitoare la un subiect, adesea controversat, dintr-o arie tematica.
Comunicarea locala: folosirea unui atasat de presa insarcinat cu relatiile cu presa regionala cotidiana si cu redactarea discursurilor primarului; publicarea unui buletin municipal, a carui parte redactionala era anemica si a carui realizare era sub-contractata unei societati specializate care se insarcina in acelasi timp cu redactarea, culegerea, imprimarea, demersurile publicitare si publicarea; organizarea programului de audiente; afisajul administrativ; organizarea unui serviciu de informatii in holul primariei; rar, comandarea unui film;
Marketingul politic: numeroasele strategii si tehnici prin care reprezentantii politicului incearca sa dobandeasca un surplus de control in campul comunicarii ( mediatice dar si nonmediatice ) alc domeniu marketingului politic. acesta consta in " aplicarea tehnicilor de marketing pt obtinerea sprijinului , punctual sau global , al unor grupuri sociale bine precizate". In cadrul marketingului, Ph. Maarek distinge folosirea publicitatii politice ( spatii pt anunturi si reclame c__parate in diverse mass-media ) de strategiile propriu-zise de marketing , bazate pe a___izarea pietei , conceperea campaniei , construirea unei imagini a produsului ( fie el om politic , un partid, un obiect sau o idee politica ) , stabilirea tacticii , aplicarea si evaluarea campaniei.
Globalizarea: este un proces de creare si dezvoltare a unui sistem informational si financiar unic, care cuprinde intreaga lume si este legat de accesul absolut la informatie si de miscarea rapida a capitalului. "Globalizare" nu înseamnă doar "răspândire", ci şi "interdependenţă". Statele sunt interconectate. Ele nu mai sunt izolate sau autonome atunci când vin să-şi îndeplinească interesele politice. Ele depind unele de celelalte.
Satul global: Suprinzand esenta fenomenelor zilelor noastre - tehnologiile informationale au ajuns sa ne puna in contact mai rapid si mai des unii cu altii iar distantele se comprima progresiv.
See also:
JustSomeLyrics
75
75.2
Colored People DC Talk Lyrics
Silvio Rodríguez & Aute De alguna manera Lyrics